E-tidning

Senaste numret

E-tidningar tillfälligt ur funktion

För närvarande går det inte att läsa Äldre i Centrum som e-tidning

Detta till följd av ett tekniskt problem hos vår leverantör.  Alla artiklar finns dock att läsa på vår webbplats i menyn högst upp på sidan under respektive tema:
Nyheter · Reportage · Teman · Spotlight · Porträtt · Signerat · Lästips

#2/22 Äldrerätt

Äntligen är temat äldre(rätt). I USA har äldrerätten som en juridisk disciplin funnits i drygt femtio år, medan den i Europa och Sverige snarare växt som ett svar på en allt åldrande befolkning. I Äldre i Centrum #2/22 skriver forskare om allt från mänskliga rättigheter till biståndsbeslut över EU:s gränser.

Marcel Ballin vid Umeå universitet har skrivit en slagkraftig debattartikel om att halvtimmespromenader inte mirakelmedicin mot demens – något som en del forskare lite påstår.

I ett reportage följer vi kommunalförbundet Göteborgsregionens, GR, ambitiösa testbäddsprojektet för välfärdsteknik AllAgeHub. Äldre i Centrum har träffat både AllAgeHub-teamet och verksamheter i Härryda kommun, i Göteborg, som är eller har varit en testmiljö i projektet.

Forskarporträtt har vi på den seniora forskaren Lena Rosenberg, nybliven professor vid Jönköping university som inte räds den tredje uppgiften, och nydisputerade Anna Meyer som skrivit en avhandling om den förväntade medellivslängden och bland annat höftfrakturer. Forskningsmiljön ReCall vid Högskolan Dalarna får en maffig intervju där Kevin McKee, som leder ReCall, berättar om deras nära och unika relation till Dalarnas region och kommuner.

Och så klart mycket mer!