Recensioner

Människo­behandlande i balans

En bok med behållning för den som vill veta mer om att som nyutbildad socionom göra entré i arbetslivet.

Välbehövligt om nedsatt beslutsförmåga

Ett viktigt och svårt ämne behandlas både ingående och problematiserande i denna välbehövliga bok.

När maffian (inte) gör hembesök

Ett rafflande och skrämmande reportage om fusk i den privata hemtjänsten tar läsaren på en resa i välfärdsfifflets Sverige.

Han byggde de äldres folkhem

Gustav Möller är en central gestalt om man vill förstå grundläggande drag hos folkhemmets offentliga omsorg och försörjning för äldre.

Filmiska föränderligheter

Hur gestaltas äldre personer på film i dessa tider av ungdoms- och hälsohets i vår västliga del av världen? Jo tack, de lever både på…

Vår bästa tid är inte nu

Milt kåseri snarare än vilt raseri karakteriserar två science fiction-författares essäsamlingar om åldrande. Läsvärda, personliga, roliga och angelägna är de också.

Den sista ismen

En ny antologi ger forskningens perspektiv på att identifiera och bekämpa fördomar, nedlåtenhet, ringaktning, arrogans och förakt för äldre.

Nära skildring av maskuliniteters åldrande

Hur kan åldrande män – konfronterade med kroppslig försämring, minskad styrka och ork – navigera och hitta sin egen väg mellan en dominerande diskurs om åldrande som förfall och en om ett positivt, framgångsrikt dito?

Välj gärna – men inte den här

Lästips, fast ändå inte.

Ensam, ensammare, mest modern

Noreena Hertz är inte bara en av världens mest inspirerande kvinnor utan bjuder också på flera välfunna exempel när hon medryckande och välskrivet tar sig an den moderna ensamheten.