Besök Nature agings webbsajt. Där kan du läsa mer om redaktionens planer och villkor för publicering. Du kan också prenumerera på uppdateringar och läsa de artiklar som publicerats.
Nature tar sig an åldrandeforskningen
Efter jul startar vi på Äldre i Centrum vårt nya initiativ Vetenskapligt supplement, där vi publicerar vetenskapliga artiklar på svenska. Och ungefär samtidigt presenterar en av världens största vetenskapliga tidskrifter sin nya satsning inom samma fält. Nature knoppar av sig och startar Nature aging.
Första utgåva av Nature aging kommer att publiceras i januari och redaktionen skriver på tidskriftens webbsajt att de vill skapa en multidisciplinär plattform för åldrandeforskningen, som är ytterst selektiv, men ändå bred i sitt urval. Man står öppna för ett brett spektrum, från grundläggande frågor om åldrandets biologi och medicin, till åldrandets påverkan på samhället i stort. Samtidigt vill man uppmuntra till interaktion mellan olika discipliner inom forskningsfältet.
Redan nu har tidskriftens redaktion gjort en sammanställning av aktuell åldrandeforskning ur Nature research som ska återspegla forskningens olika grenar. När Nature aging startar kommer man att ge plats för både forskning, översiktsartiklar och opinionstexter.
Nature aging kommer att publiceras som en så kallad transformative journal, vilket innebär att de erbjuder artikelförfattare att välja mellan open access-publicering eller att låsa materialet för prenumeranter på tidskriften. Nature aging kommer endast att publiceras digitalt.
Relaterat
”Cancer angår oss alla”
Cancer finns nära oss alla, de flesta känner någon som har drabbats. Tidningens chefredaktör Enikö Arnell-Szurkos gör personliga reflektioner och presenterar sig också…
Så kan äldres fallolyckor förebyggas
Det finns relativt enkla sätt att minska antalet fallolyckor rejält, visar ny forskning vid Lunds universitet. Vården behöver ta ett helhetsgrepp kring dessa…
Ny forskning: Äldre ska inte skämmas för sitt sittande
Stillasittande behöver inte bara vara av ondo, utan kan vara nödvändigt för återhämtningen. Därför behöver bilden av sittandet nyanseras, enligt Joakim Niklasson, nybliven…
Fler nyheter
Undersköterskor mer positiva till dödshjälp
Olika yrkesgrupper inom palliativ vård har olika syn på dödshjälp. Läkarna är mer negativa och undersköterskor överraskande positiva, enligt en ny studie vid…
Studie undersöker rörelseförmågans koppling till demens
Att tidigt upptäcka personer med ökad risk för kognitiv försämring är avgörande för att kunna ge stöd och behandling i tid. En ny…
Stor potential i äldreomsorgens personal
Hur ska äldreomsorgen klara kompetensförsörjningen? Det finns stor potential i den personal som redan är anställd, visar Socialstyrelsens nya rapport.