Besök Nature agings webbsajt. Där kan du läsa mer om redaktionens planer och villkor för publicering. Du kan också prenumerera på uppdateringar och läsa de artiklar som publicerats.

Nature tar sig an åldrandeforskningen
Efter jul startar vi på Äldre i Centrum vårt nya initiativ Vetenskapligt supplement, där vi publicerar vetenskapliga artiklar på svenska. Och ungefär samtidigt presenterar en av världens största vetenskapliga tidskrifter sin nya satsning inom samma fält. Nature knoppar av sig och startar Nature aging.
Första utgåva av Nature aging kommer att publiceras i januari och redaktionen skriver på tidskriftens webbsajt att de vill skapa en multidisciplinär plattform för åldrandeforskningen, som är ytterst selektiv, men ändå bred i sitt urval. Man står öppna för ett brett spektrum, från grundläggande frågor om åldrandets biologi och medicin, till åldrandets påverkan på samhället i stort. Samtidigt vill man uppmuntra till interaktion mellan olika discipliner inom forskningsfältet.
Redan nu har tidskriftens redaktion gjort en sammanställning av aktuell åldrandeforskning ur Nature research som ska återspegla forskningens olika grenar. När Nature aging startar kommer man att ge plats för både forskning, översiktsartiklar och opinionstexter.
Nature aging kommer att publiceras som en så kallad transformative journal, vilket innebär att de erbjuder artikelförfattare att välja mellan open access-publicering eller att låsa materialet för prenumeranter på tidskriften. Nature aging kommer endast att publiceras digitalt.
Relaterat

Äldre män har god förmåga att bygga muskler
Forskare från Gymnastik- och idrottshögskolan har undersökt hur muskeltillväxten ser ut hos äldre personer och funnit att åldern inte påverkar förmågan att bygga…

Förändringar i hjärnan vanligt bland äldre med gångbesvär
Mer än var tredje äldre person har problem att gå. En del har stora hålrum i hjärnan, så kallade hjärnventriklar, som är ett…

60 miljoner till nya forskarskolor med fokus på nära vård
Nyligen beviljade Vetenskapsrådet medel till två nya forskarskolor med fokus på nära vård. Forskarskolorna är samarbeten mellan åtta lärosäten och kommer bland annat…
Fler nyheter
Högre demensrisk bland multisjuka äldre
Äldre personer som är multisjuka har en kraftigt ökad risk för att drabbas av demens. Det visar en omfattande studie från Karolinska institutet…

SBU granskar forskningen om utbildningsnivåns betydelse i omsorgen
SBU:s upplysningstjänst har besvarat en fråga om vilken forskning det finns om betydelsen av omsorgspersonalens utbildningsnivå i hemtjänsten. Underlaget är skralt, visar det…

Fiffig lösning för att sköta tandproteser
För den som har lite svårt med motoriken är det inte helt lätt att göra rent och sköta om en tandprotes. Peyman Ghiasi…