Fortfarande står fler äldre utanför den digitala världen
När Internetstiftelsen publicerar sin årliga rapport Svenskarna och internet är det återigen de äldre användarna och ickeanvändarna som sticker ut.
Vi har tidigare skrivit om SAIN, det alumnnätverk som tidigare forskarstudenter vid SWEAH bildade i höstas. Målet har varit att skapa ett sammanhang för juniora forskare och stärka samarbeten mellan forskare och lärosäten genom att arrangera aktiviteter och skapa kontakter som kan mynna ut i gemensamma forskningsansökningar.
Nu står det klart att Familjen Kamprads stiftelse beviljar SAIN 2,5 miljoner kronor under tre år, för att kunna etablera sig som nätverk. Huvudman för anslaget är Jönköping university.
– Vi är så glada för att vi fått detta förtroende. Nätverket kommer att stärka nästa generations åldrandeforskare och därmed också den svenska interdisciplinära forskningen om äldre och åldrande. Genom interdisciplinära ansatser kan vi skapa forskning som verkligen gör skillnad, säger Charlotta Nilsen, lektor vid Institutet för gerontologi på Hälsohögskolan vid Jönköping university och sammankallande i SAIN:s styrgrupp, i en nyhet på högskolans hemsida.
När Internetstiftelsen publicerar sin årliga rapport Svenskarna och internet är det återigen de äldre användarna och ickeanvändarna som sticker ut.
Möjligheten att bo kvar i den egna bostaden som äldre person har varit den officiella policyn länge. Nu visar en studie från Luleå…
Sommarkommuner är kommuner som har en inflyttning av invånare under sommaren som huvudsakligen bor i andra kommuner. En undersökning från SKR visar att…
Forskare vid Stockholms sjukhem och Karolinska institutet har undersökt hur mycket extern vård boende på säbo får, och vad den kostar regionen. Hypotesen…
I sin nya avhandling riktar Afsaneh Taei ljuset mot en grupp som inte syns så ofta: äldre personer i socialt utsatta områden. De…
De senaste åren har antalet vårdrelaterade infektioner på särskilda boenden minskat – fram tills nu. Det visar en mätning från Folkhälsomyndigheten.