Här kan du läsa mer och anmäla dig till Intressentpoolen.

UserAge går i graven – Intressentpoolen föds
Forskningsprogrammet UserAge satte ljuset på brukarmedverkan och att involvera aktörer utanför akademin i forskningen, och var ett samarbete mellan forskare och brukarrepresentanter vid Lunds universitet, Göteborgs universitet, Högskolan Kristianstad och Linnéuniversitetet. Under sex år har de levererat 25 vetenskapliga artiklar, fyra doktorsavhandlingar, en licentiatavhandling, en antologi, en populärvetenskaplig rapport, populärvetenskapliga artiklar och reportage samt vetenskapliga konferensbidrag. För att inte nämna hur de utvecklat brukarmedverkan i praktiken och kunnat ge tips och verktyg till andra som vill arbeta i samma anda.
Nu är de sex åren till ända och UserAge går i graven. Men det betyder ändå inte att arbetet avslutas. I stället lanserar CASE, Centre for ageing and supportive environments, vid Lunds universitet nu Intressentpoolen, ett nätverk och personregister för att alla som är intresserade av forskning inom åldrande och hälsa enklare ska kunna nås av information och engagera sig.
– Det handlar mycket om relationer, att bygga ett förtroende. Vi har haft svårt att nå vissa grupper. De människorna kan finnas i nätverk hos dem som anmäler sig till Intressentpoolen, så tillsammans kanske vi kan nå dessa grupper, säger Oskar Jonsson, ansvarig för Intressentpoolen, i en nyhet på CASE hemsida.
Relaterat

Inspiration i arbetet med sociala problem
Ett välkommet tillskott i bokhyllan hos alla socionomstudenter och yrkesverksamma socialarbetare. Så beskriver recensenten Maria Sjölund den nya boken Sociala problem efter 65.

Åldrandets oundviklighet
Sociologen Didier Eribon skildrar sin mammas ålderdom och drar en lans för att ge sköra äldre en röst. Men det kanske också krävs…

Skräddarsydd rehabilitering förbättrar livet vid demens
Ett individanpassat rehabiliteringsprogram, kombinerat med utbildning och stöd för närstående, kan öka sociala aktiviteter för personer med demens. Det visar en ny avhandling…
Fler nyheter

Så gamla väntas vi bli
Vi kommer att leva längre än vi tror. Medellivslängden, som vi ofta utgår ifrån, kan vara missvisande. Nu visar Pensionsmyndighetens siffror att varannan…

Ensamhet vanligare hos digitalt otrygga äldre
Äldre personer som är mindre digitalt aktiva har oftast mer besvär med ensamhet, jämfört med äldre som är digitalt aktiva. Det visar en…

65-åringar tar inte ut tjänstepensionen livet ut
En rapport från Jönköping university visar att enbart fyra av tio 65-åringar planerar för att få tjänstepensionen utbetald livet ut. Oroväckande resultat, anser…