#2/2024 Konferens NKG 2024

Den nordiska gerontologiska konferensen Aging in a transforming world är temat för nya numret av Äldre i Centrum.  Forskare från 44 länder med olika vetenskaplig bakgrund möts i Stockholm på konferensens 50-årsjubileum för att diskutera hur forskning kan bidra till en förändring av länders och samhällens åldersdiskriminering av äldre personer. Möt några av föreläsarna i Äldre i Centrum:

Förutom temat  bjuder vi på mycket mer att läsa: ett porträtt av Linköpings nestor Elisabet Cedersund som är stolt över sina doktoranders utveckling, I praktiken-reportaget om kommundelen Skogås som tog forskarna  till hjälp för att förbättra äldres hälsa i projektet Samsas, Marie Elf vill väcka debatt kring reformen God och nära vård som inte kan blir framgångsrik om inte synen på rehabilitering förändras och i en krönika skriver Maria Edström om AI:s inverkan på ålderismen.

Läs också recensioner av två böcker: Frida Turanders Dikter från hemtjänsten som recenseras av Sara Hultqivst samt Töres Theorells recension av Erland Olssons bok Har mamma det bra? Introduktion till äldreboendet, listor med avhandlingar och tips på nyutgiven litteratur som rör äldre och åldrande.

Du vet väl att du kan läsa alla artiklar digitalt och även tidigare utgåvor i e-tidningen.