Du kan antingen svara på enkäten digitalt eller skriva ut den och skicka in den i ett brev.
Utskriven och ifylld enkät skickas till:
Nationellt kompetenscentrum anhöriga
Viskastrandsgatan 5, 5 tr
506 30 Borås
Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, och Linnéuniversitetet genomför med stöd av Socialdepartementet och det europeiska nätverket för organisationer verksamma inom området för närståendevård, Eurocarers, en kartläggning av covid-19-pandemins konsekvenser för anhöriga. Som en del i studien finns en enkät och det sista datumet för att svara på den har förlängts till den 15 februari..
Enkäten riktar sig till alla som är 18 år och äldre som ger vård, stöd eller hjälp till en närstående. Den närstående kan vara en familjemedlem, vän, granne eller kollega som behöver vård eller stöd på grund av sjukdom, funktionsnedsättning, svaghet eller ålderdom.
Den som svarar på enkäten hjälper Nka, Eurocarers och medverkande organisationer med att belysa anhörigas situation under pandemin.
Du kan antingen svara på enkäten digitalt eller skriva ut den och skicka in den i ett brev.
Utskriven och ifylld enkät skickas till:
Nationellt kompetenscentrum anhöriga
Viskastrandsgatan 5, 5 tr
506 30 Borås
Många äldre som är i behov av vård bor hemma och får en stor del av sin omsorg från familj, vänner eller grannar. Nu startar en nationell undersökning riktad till närstående 55+ som ger omsorg till en anhörig. Enkäten ska…
En ny studie från Umeå universitet har undersökt hur Europas äldre befolkning anpassade sitt liv till covid-19-pandemin. Det visar sig att mönstren var liknande i olika länder och att ålder och kön, snarare än utbildningsnivå, spelade störst roll.
Chock, sorg och maktlöshet samt en ständig oro för att själv bli smittad präglade den första tiden våren 2020 vittnar personalen om på fyra äldreboenden. Det berättar författarna bakom Studieförbundet näringsliv och samhälles (SNS) i en ny rapport.
Studier visar att fysisk aktivitet är ett effektivt sätt att undvika tidig död. Men nu visar en ny avhandling från Umeå universitet att forskningen kanske överdriver de goda effekterna.
Kan personer med långvarig smärta få hjälp av musikterapi och hur går det till? Det ska forskare på Mälardalens universitet ta reda på i en ny studie med hjälp av den så kallade FMT-metoden.
Personer med neurodegenerativa sjukdomar, exempelvis parkinson, går långsammare, tar kortare steg och har mer varierad gångstil än de som är friska. Det visar resultat i Magnus Lindh-Rengifos avhandling som lagts fram vid Lunds universitet.