Besök Nature agings webbsajt. Där kan du läsa mer om redaktionens planer och villkor för publicering. Du kan också prenumerera på uppdateringar och läsa de artiklar som publicerats.

Nature tar sig an åldrandeforskningen
Efter jul startar vi på Äldre i Centrum vårt nya initiativ Vetenskapligt supplement, där vi publicerar vetenskapliga artiklar på svenska. Och ungefär samtidigt presenterar en av världens största vetenskapliga tidskrifter sin nya satsning inom samma fält. Nature knoppar av sig och startar Nature aging.
Första utgåva av Nature aging kommer att publiceras i januari och redaktionen skriver på tidskriftens webbsajt att de vill skapa en multidisciplinär plattform för åldrandeforskningen, som är ytterst selektiv, men ändå bred i sitt urval. Man står öppna för ett brett spektrum, från grundläggande frågor om åldrandets biologi och medicin, till åldrandets påverkan på samhället i stort. Samtidigt vill man uppmuntra till interaktion mellan olika discipliner inom forskningsfältet.
Redan nu har tidskriftens redaktion gjort en sammanställning av aktuell åldrandeforskning ur Nature research som ska återspegla forskningens olika grenar. När Nature aging startar kommer man att ge plats för både forskning, översiktsartiklar och opinionstexter.
Nature aging kommer att publiceras som en så kallad transformative journal, vilket innebär att de erbjuder artikelförfattare att välja mellan open access-publicering eller att låsa materialet för prenumeranter på tidskriften. Nature aging kommer endast att publiceras digitalt.
Relaterat

Anhöriga som vårdar behöver stöd
Äldre som vårdar sina närstående intensivt, upplever vissa hälsoproblem i högre grad än andra, visar en ny studie vid ARC, Karolinska institutet. Dessa…

Historisk avhandling ger insikter om äldres ekonomi i dag
Många äldre personer fastnade i lågavlönade branscher och förlorade viktiga familjenätverk under början av 1900-talet. Det visar en avhandling som har undersökt äldres…

Syskon och föräldrar till 108-åringar lever längre
Föräldrar och syskon till personer som blir 108 år, lever också längre än genomsnittet. Det visar Jimmy Lindberg, doktorand vid Linköpings universitet, i…
Fler nyheter

Ny prognos: Så många får demens
Runt en kvarts miljon personer uppskattas ha en demenssjukdom i Sverige år 2050. En ny rapport från Karolinska institutet ger även prognos på…

Osäkerhet i mötet med äldre transpersoner
Socialsekreterare har begränsad kunskap om äldre transpersoners erfarenheter och behov, och är oroliga över att ställa fel frågor om könsidentitet. Det visar en…

55 miljoner kronor till forskning om bättre livskvalitet för äldre
Familjen Kamprads stiftelse har beviljat över 50 miljoner kronor till forskning som ska förbättra livskvaliteten hos äldre personer. Digital trygghet på nätet och…