Webbinarium om sex och närhet

Välkommen att delta i vårt andra webbsända seminarium denna höst den 10 november kl 8.30. Temat är sex och närhet, samma som i det senaste numret av Äldre i Centrum. Några av forskarna som medverkar berättar mer om ämnet och det blir chans att ställa frågor i chatten till dem.

Äldre i Centrum bjuder in till ett kostnadsfritt seminarium. Hör några av forskarna bakom artiklarna i vår senaste tidning berätta om seniorers behöv av sex och närhet. Det blir samtal om hur personal inom äldreomsorgen med rätt kunskap och stöd kan prata om det med varandra och anhöriga och hur de kan hantera problematiska situationer. Forskarna efterlyser en öppen dialog, särskilt kring synen på äldre personer som sexuellt aktiva individer. Det blir chans att ställa frågor i chatten till dem. Seminariet är öppet för alla och är kostnadsfritt.

Medverkande

Torbjörn Bildtgård, docent i sociologi och universitetslektor vid Socialhögskolan, Stockholms universitet.
Mari-Louise Nilsson, universitetsadjunkt på Malmö universitet.
Klara Le, doktorand i socialt arbete vid Örebro universitet.

Anmäl dig här

Skicka gärna frågor
Det går bra att skicka frågor innan seminariet. Skicka epost till: info@aldreicentrum.se märkt ”Fråga seminarium 10 november”.

Relaterat

Ny forskning: Äldre ska inte skämmas för sitt sittande

Stillasittande behöver inte bara vara av ondo, utan kan vara nödvändigt för återhämtningen. Därför behöver bilden av sittandet nyanseras, enligt Joakim Niklasson, nybliven…

Nu finns ett nytt diskussionsmaterial som stöd i arbetet med våldsutsatta äldre. Foto: Mostphotos

Nytt stöd i arbetet med våldsutsatta äldre

Socialstyrelsen har tagit fram ett nytt diskussionsmaterial för personal som arbetar med äldre. Syftet är att upptäcka och kunna hantera våld som förekommer…

Steg för steg kan personalen lära sig mer om att förebygga hälsorisker hos äldre, med ­Kunskapstrappan som hjälp. Illustrationen är ­hämtad från avhandlingens omslag – se ref.

Kunskapstrappa förebygger hälsorisker

En ny utbildningsmodell kan hjälpa till att förebygga hälsorisker som trycksår, under­näring och dålig munhälsa hos äldre. Forskare och omsorgspersonal har utvecklat den…

Fler nyheter

En äldre man sitter i en soffa och tittar på sin mobiltelefon.

Skevt urval kan påverka forskningen om digitala verktyg

Digitala verktyg är på frammarsch i vård och omsorg och ofta visar studier på god effekt för brukarna. Men hur påverkas resultaten om…

Nya siffror: Svårt för äldre att komma ut

Mer än hälften av alla äldre på särskilda boenden har svårt att ta sig ut. Utemiljöerna brister också i tillgänglighet. Det visar nya…

Tydligare samtal minskar felaktig läkemedelsanvändning

Bättre kommunikation mellan vårdpersonal och äldre patienter vid utskrivning från sjukhus kan minska felaktig användning av mediciner, onödiga akutbesök och återinläggningar. Det visar…