Digitalt seminarium om smärta
Hör några av forskarna bakom artiklarna i vår senaste tidning med tema smärta . Det blir samtal om hur personal inom äldreomsorgen med rätt kunskap och stöd kan förbättra möjligheterna för ett åldrande med minskad smärta och god livskvalitet, vilka metoder som finns, vad forskningen visar och samt tips på träningsprogram.
Dag och tid
8 september klockan 8.30-9.30, enbart digitalt deltagande.
Medverkande
Lena Sandin Wranker, specialistläkare inom smärtrehablilitering och forskarassistent, Lunds universitet, Sara Cederbom, fysioterapeut med specialistkompetens inom äldres hälsa, projektledare och forskare, Nestor FoU-center, Christina Karlsson, forskar på utvecklingsmetoder för att bedöma smärta hos personer med exempelvis demenssjukdom, Örebro universitet samt Maria Biliniski, enhetschef på ett vård- omsorgsboende i Borås, där nya rutiner har lett till bland annat minskad smärta och medicinanvändning.
Anmälan
Relaterat
Personer med parkinson får hjälp att bryta ensamhet
En ny app kan hjälpa personer med Parkinsons sjukdom att bryta isolering och ensamhet. Forskaren Gomathi Thangavel, Örebro universitet, har utvecklat tekniken tillsammans…
Många kommuner delar upp arbetet i hemtjänsten
Att dela upp arbetet i mer och mindre kvalificerade uppgifter kan vara en lösning på problemen med kompetensförsörjningen i äldreomsorgen. Socialstyrelsen har kartlagt…
Fler nyheter
Så kan demens påverka empatiförmågan
Patienter med frontallobsdemens saknar ofta förmågan till att känna empati. En ny studie visar att dessa patienter inte har samma aktivitet i hjärnan…
Bättre livskvalitet med smart tandborste
Med hjälp av sensorer kan en smart, intelligent eltandborste göra stor skillnad för äldre personers munhälsa och livskvalitet. Det visar en avhandling från…
Undersköterskor mer positiva till dödshjälp
Olika yrkesgrupper inom palliativ vård har olika syn på dödshjälp. Läkarna är mer negativa och undersköterskor överraskande positiva, enligt en ny studie vid…