Digitalt seminarium om smärta

Välkommen till ett samtal om smärta. Äldre i Centrum bjuder in till ett kostnadsfritt seminarium där några av forskarna bakom artiklarna i vår senaste tidning medverkar. Hur kan vi förbättra möjligheterna för ett åldrande med minskad smärta och god livskvalitet, vilka metoder finns och vad visar forskningen?

Hör några av forskarna bakom artiklarna i vår senaste tidning med tema smärta . Det blir samtal om hur personal inom äldreomsorgen med rätt kunskap och stöd kan förbättra möjligheterna för ett åldrande med minskad smärta och god livskvalitet, vilka metoder som finns, vad forskningen visar och samt tips på träningsprogram.

Dag och tid 

8 september klockan 8.30-9.30, enbart digitalt deltagande.

Medverkande

Lena Sandin Wranker, specialistläkare inom smärtrehablilitering och forskarassistent, Lunds universitet, Sara Cederbom, fysioterapeut med specialistkompetens inom äldres hälsa, projektledare och forskare, Nestor FoU-center, Christina Karlsson, forskar på utvecklingsmetoder för att bedöma smärta hos personer med exempelvis demenssjukdom, Örebro universitet samt Maria Biliniski, enhetschef på ett vård- omsorgsboende i Borås, där nya rutiner har lett till bland annat minskad smärta och medicinanvändning.

Anmälan

Anmäl dig till seminariet här 

 

Relaterat

Ny forskning: Äldre ska inte skämmas för sitt sittande

Stillasittande behöver inte bara vara av ondo, utan kan vara nödvändigt för återhämtningen. Därför behöver bilden av sittandet nyanseras, enligt Joakim Niklasson, nybliven…

Nya siffror: Svårt för äldre att komma ut

Mer än hälften av alla äldre på särskilda boenden har svårt att ta sig ut. Utemiljöerna brister också i tillgänglighet. Det visar nya…

Nu finns ett nytt diskussionsmaterial som stöd i arbetet med våldsutsatta äldre. Foto: Mostphotos

Nytt stöd i arbetet med våldsutsatta äldre

Socialstyrelsen har tagit fram ett nytt diskussionsmaterial för personal som arbetar med äldre. Syftet är att upptäcka och kunna hantera våld som förekommer…

Fler nyheter

En äldre man sitter i en soffa och tittar på sin mobiltelefon.

Skevt urval kan påverka forskningen om digitala verktyg

Digitala verktyg är på frammarsch i vård och omsorg och ofta visar studier på god effekt för brukarna. Men hur påverkas resultaten om…

Tydligare samtal minskar felaktig läkemedelsanvändning

Bättre kommunikation mellan vårdpersonal och äldre patienter vid utskrivning från sjukhus kan minska felaktig användning av mediciner, onödiga akutbesök och återinläggningar. Det visar…

Allt fler blir jobbonärer

När Pensionsmyndigheten publicerar en ny rapport om jobbonärer står det klart att de blir allt fler. Hur många som väljer att jobba efter…