Förlängd svarstid för anhörigenkät om covid-19

Nu finns en utsträckt möjlighet för alla anhöriga att berätta hur de har påverkats av covid-19-pandemin.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, och Linnéuniversitetet genomför med stöd av Socialdepartementet och det europeiska nätverket för organisationer verksamma inom området för närståendevård, Eurocarers, en kartläggning av covid-19-pandemins konsekvenser för anhöriga. Som en del i studien finns en enkät och det sista datumet för att svara på den har förlängts till den 15 februari..

Enkäten riktar sig till alla som är 18 år och äldre som ger vård, stöd eller hjälp till en närstående. Den närstående kan vara en familjemedlem, vän, granne eller kollega som behöver vård eller stöd på grund av sjukdom, funktionsnedsättning, svaghet eller ålderdom.

Den som svarar på enkäten hjälper Nka, Eurocarers och medverkande organisationer med att belysa anhörigas situation under pandemin.

SÅ SVARAR DU

Du kan antingen svara på enkäten digitalt eller skriva ut den och skicka in den i ett brev.

Utskriven och ifylld enkät skickas till:
Nationellt kompetenscentrum anhöriga
Viskastrandsgatan 5, 5 tr
506 30 Borås

Länk till pappersenkät

Länk till webbenkät

Relaterat

Stenen blir ett föremål som kan få en stor ­betydelse för användaren, enligt forskarna i projektet. Foto: Rise

Digitala stenar väcker berättelser till liv

Ett taktilt koncept för att aktivera och tillgängliggöra livsberättelser. Det har forskare utvecklat i form av stenliknande objekt med en ­digital kärna. Det nya verktyget når bortom diagnoserna.

Foto: Mostphotos

Anhöriga får stöd på ny webbsida

En ny webbsida hjälper närstående att förbereda sig för att vårda och ge stöd till en person med cancer. Det visar studier av forskare från Marie ­Cederschiöld högskola, som även har utvecklat sidan.

Terese Anving, sociolog och lektor i genusvetenskap, letar nu efter fler äldre som kan delta i studien. Foto: Sarah Hirani

Rut-tjänster för äldre – en växande marknad under lupp

Äldre är en stor kundgrupp för rut-tjänster. Samtidigt finns det också äldre som extraknäcker i branschen, berättar forskaren Terese Anving vid Lunds universitet. Hon djupdyker nu i fenomenet rut-tjänster för äldre i ett pågående forskningsprojekt.

Fler nyheter

Undersköterskor mer positiva till dödshjälp

Olika yrkesgrupper inom palliativ vård har olika syn på dödshjälp. Läkarna är mer negativa och undersköterskor överraskande positiva, enligt en ny studie vid Lunds universitet.

Studie undersöker rörelseförmågans koppling till demens

Att tidigt upptäcka personer med ökad risk för kognitiv försämring är avgörande för att kunna ge stöd och behandling i tid. En ny studie som leds av forskare i Skåne ska nu studera om rörelseförmågan kan ge tecken på kognitiv…

Stor potential i äldreomsorgens personal

Hur ska äldreomsorgen klara kompetensförsörjningen? Det finns stor potential i den personal som redan är anställd, visar Socialstyrelsens nya rapport.