Digitalt seminarium om smärta

Välkommen till ett samtal om smärta. Äldre i Centrum bjuder in till ett kostnadsfritt seminarium där några av forskarna bakom artiklarna i vår senaste tidning medverkar. Hur kan vi förbättra möjligheterna för ett åldrande med minskad smärta och god livskvalitet, vilka metoder finns och vad visar forskningen?

Hör några av forskarna bakom artiklarna i vår senaste tidning med tema smärta . Det blir samtal om hur personal inom äldreomsorgen med rätt kunskap och stöd kan förbättra möjligheterna för ett åldrande med minskad smärta och god livskvalitet, vilka metoder som finns, vad forskningen visar och samt tips på träningsprogram.

Dag och tid 

8 september klockan 8.30-9.30, enbart digitalt deltagande.

Medverkande

Lena Sandin Wranker, specialistläkare inom smärtrehablilitering och forskarassistent, Lunds universitet, Sara Cederbom, fysioterapeut med specialistkompetens inom äldres hälsa, projektledare och forskare, Nestor FoU-center, Christina Karlsson, forskar på utvecklingsmetoder för att bedöma smärta hos personer med exempelvis demenssjukdom, Örebro universitet samt Maria Biliniski, enhetschef på ett vård- omsorgsboende i Borås, där nya rutiner har lett till bland annat minskad smärta och medicinanvändning.

Anmälan

Anmäl dig till seminariet här 

 

Relaterat

Hand som håller i två blodprover

Blodprov kan förutspå stroke

Ett enkelt blodprov kan återspegla hjärnhälsan och förutsäga vem som har störst risk att drabbas av stroke. Det visar forskning från Akademiska sjukhuset…

Så kan en app ge stöd efter prostatacancer

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige. Nu visar en avhandling från Linnéuniversitetet att en app kan stötta prostatacancerpatienters rehabilitering en viss tid…

Dialog ger bättre vård i hemmet

Gruppen äldre blir allt större, vilket innebär att vård i hemmet är vanligt. Nu visar en avhandling från Luleå tekniska universitet att vardagen…

Fler nyheter

Möjlig förklaring till ökad alzheimerrisk hos personer med diabetes

Personer med typ 2-diabetes löper ökad risk för att utveckla Alzheimers sjukdom. Anledningen kan vara att personer med typ 2-diabetes har svårare att…

Så kan järnnivån påverka hjärnan

Tack vare de senaste framstegen inom hjärnavbildningsteknik kan forskare nu se hur järnnivån påverkar hjärnans funktion. Nu visar en ny avhandling från Karolinska…

Två äldre kvinnor går tillsammans på en grusgångväg vid flera faluröda hus, Färgaregården i Norrköping.

Ny uppsökande strategi för att nå ensamma i Norrköping

Med projektet Limpan ville Norrköpings kommun bryta isoleringen hos ensamma äldre personer. Nu publicerar FoU Centrum en rapport som beskriver och utvärderar den…