Regionala skillnader i äldres läkemedelsanvändning
Äldre personer får allt fler läkemedel. Men användningen och kvaliteten på läkemedlen skiljer sig stort mellan regionerna. Det visar en rapport från Socialstyrelsen…
Äldre personer får allt fler läkemedel. Men användningen och kvaliteten på läkemedlen skiljer sig stort mellan regionerna. Det visar en rapport från Socialstyrelsen…
Den som har minst två av sjukdomstillstånden diabetes typ 2, hjärtsjukdom och stroke har en ökad risk att också få en demensdiagnos. Det visar ny forskning från Karolinska institutet.
Det saknas en vårdmodell för patienter med både cancer och demensdiagnos. Det konstaterar en grupp forskare efter att ha undersökt hur vården ser ut för dessa personer.
Missa inte det senaste poddavsnittet med fokus på äldrerätt. Vi berättar om det nya forskningsområdet i Sverige som är temat i det senaste…
Välfärdsteknik behöver bli tillgänglig för fler och bli mer inkluderande. För att stödja utvecklingen kommer Socialstyrelsen tillsammans med Sveriges främsta forskare inom området att ta fram en strategi för välfärdsteknik.
Robin Jonsson, som disputerade vid Göteborgs universitet förra året, har tilldelats priset för årets avhandling av Forum för arbetslivsforskning i Sverige.
Marie Jönsson på Örebro universitet har i sin avhandling undersökt varför äldre personer som nyligen vistats på sjukhus ofta blir inskrivna på nytt…
Forskningsrådet Forte delade nyligen ut finansiering till nya postdokprojekt som ska genomföras mellan 2023 och 2024. Äldre i Centrum har listan på vilka som rör äldre personer.
I sin avhandling har Sarah Forsberg vid Högskolan Kristianstad undersökt hur äldre personer med motorisk nedsättning förhåller sig till att äta med händerna.…
Broddar, fysisk träning och anpassning av hemmiljön är några fallpreventiva metoder som kan gynna regioner och kommuner ur ett hälsoekonomiskt perspektiv. Det enligt…