Göteborgsk guide till digitalisering
I Projekt Modig arbetade Göteborgsregionen med att stärka den digitala kunskapen i omsorgen. När man nu avslutar projektet presenterar man en guide för arbetsplatslärande.
I Projekt Modig arbetade Göteborgsregionen med att stärka den digitala kunskapen i omsorgen. När man nu avslutar projektet presenterar man en guide för arbetsplatslärande.
Personer med kognitiv nedsättning använder en rad egna strategier för att hantera sin vardag. Nu har en forskargrupp försökt systematisera kunskapen om dem, något som kan bli ett stöd i arbetsterapeuternas arbete.
När det byggs nytt i städerna finns en viss typ av människor i åtanke – oftast unga, friska och välutbildade. Det kan leda…
Vid prevention av fall och undernäring räcker det inte att riskbedöma patienter. Det gäller också att insatta åtgärder följer vetenskaplig praxis – och att de följs upp. Så sker inte alltid på svenska äldreboenden, enligt en studie från Mälardalens högskola…
De flesta som fortsätter att arbeta när de börjat ta ut sin pension, så kallade jobbonärer, gör det på samma arbetsplats som innan.…
Forskare från CASE i Lund iscensätter nu sitt forskningsprojekt Bostadsförsöket tillsammans med Forskarfredag. Där ska allmänheten hjälpa till att mäta sina bostäder, och…
Med hjälp av mobila plattformar, rörelsesensorer och distansverktyg, vill ett Stockholmsbaserat EU-projekt främja hälsa och förebygga skörhet bland äldre.
Ett intensivt träningsprogram som genomförs i en berikad miljö kan leda till bland annat en snabbare förbättring av fysisk förmåga hos personer som drabbats av stroke. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet.
Vilka effekter får det när exempelvis ett äldreboende tvingas återgå till att drivas i offentlig regi? Forskare från Högskolan väst har sett att…
En undervisningsmetod som resulterar i både personlig utveckling och globalt ifrågasättande kan vara lämplig för utbildning av äldre vuxna.