Generationskoppling mellan adhd och demens
Föräldrar och mor- och farföräldrar till personer med adhd har högre risk för demens, jämfört med de som har barn och barnbarn utan adhd. Det visar en studie från Karolinska institutet.
Föräldrar och mor- och farföräldrar till personer med adhd har högre risk för demens, jämfört med de som har barn och barnbarn utan adhd. Det visar en studie från Karolinska institutet.
Det nya numret av Äldre i Centrum berättar bland annat om SNAC-projektets 20 första år.
Hur ska fler lockas till att arbeta med vård och omsorg? I detta avsnitt gästas vi av särskilde utredaren Göran Johnsson och utredningssekreteraren…
Högskolan i Gävle i samarbete med det danska nationella forskningscentret för arbetsmiljö visar att avdelningars organisation har avgörande betydelse för uppkomsten av ryggsmärtor…
I Projekt Modig arbetade Göteborgsregionen med att stärka den digitala kunskapen i omsorgen. När man nu avslutar projektet presenterar man en guide för arbetsplatslärande.
Personer med kognitiv nedsättning använder en rad egna strategier för att hantera sin vardag. Nu har en forskargrupp försökt systematisera kunskapen om dem, något som kan bli ett stöd i arbetsterapeuternas arbete.
När det byggs nytt i städerna finns en viss typ av människor i åtanke – oftast unga, friska och välutbildade. Det kan leda…
Vid prevention av fall och undernäring räcker det inte att riskbedöma patienter. Det gäller också att insatta åtgärder följer vetenskaplig praxis – och att de följs upp. Så sker inte alltid på svenska äldreboenden, enligt en studie från Mälardalens högskola…
De flesta som fortsätter att arbeta när de börjat ta ut sin pension, så kallade jobbonärer, gör det på samma arbetsplats som innan.…
Forskare från CASE i Lund iscensätter nu sitt forskningsprojekt Bostadsförsöket tillsammans med Forskarfredag. Där ska allmänheten hjälpa till att mäta sina bostäder, och…