Kommundoktorander ‒ praktiknära och kompetenshöjande
Ingen vet riktigt hur många de är, men spridda över Sverige arbetar kommundoktorander med sin forskning i direkt anknytning till verksamheterna. Vi har…
Ingen vet riktigt hur många de är, men spridda över Sverige arbetar kommundoktorander med sin forskning i direkt anknytning till verksamheterna. Vi har…
En speciell medicinsk näringsdryck har utvecklats för att stoppa de tidiga symptomen av Alzheimers sjukdom. I tjugo år har forskare från bland annat…
En digital vårdassistent som följer de boendes aktivitetsmönster med infrarött ljus testas nu på ett vård- och omsorgsboende. Den nya tekniken ska göra…
Äldre och deras anhöriga tillhör de grupper som riskerar psykisk ohälsa på grund av coronapandemin, enligt en nationell lägesrapport som Nationellt kompetenscentrum anhöriga refererar.
Forskare har skapat ett program som hittar de personer över 75 år som har störst risk att hamna i slutenvård. Nu inför Region…
En stor majoritet av höstens nya dödsfall i corona handlar om personer över 70 år. Och det är inte bara särskilt boende som drabbas, de flesta har bott hemma.
Katharina Stibrant Sunnerhagen, professor i rehabiliteringsmedicin vid Göteborgs universitet, får pris för sin forskning som har förändrat hur vården handlägger rehabilitering efter stroke.
Ny forskning visar att äldre med Downs syndrom kanske inte får den vård de behöver. En stor andel av vårdbesöken som görs är…
Genusvetaren Kristin Linderoth skriver om kommunalarbetarstrejken 2003 i en ny avhandling. Kampen för välfärdsarbetets värde får aktualitet inte minst i ljuset av den pågående coronapandemin.
Personer på äldreboenden blir bara äldre. Samtidigt sker en ökad marknadisering av äldreomsorgen. En ny avhandling från Lunds universitet undersöker den guldkantade bild som boendena skapar av sig själva i sin marknadsföring.